Добриво безхлорне Зола соняшнику для овочевих та плодово-ягідних культур 1 кг Чарівна грядка

44.00 грн.

Опис

Зола соняшнику, 1000 г Мінеральне природне добриво, що складається з залишків органічних речовин, що спалюються. Особливості. Зола соняшника вважається повноцінним добривом, основними складовими якого є: Фосфор (P) Калій (K) Магній (Mg) Кальцій (Ca) Крім них тут налічується близько 30 додаткових корисних речовин. Переваги. Агрономи використовують це добриво не одне десятиліття, оскільки воно має такі незаперечні переваги: Розкислює ґрунт Перешкоджає розвитку кореневої гнилі та патогенних мікроорганізмів Не містить хлору, тому підходить для підживлення нестійких до цього елементу культур Калій, що входить до складу, міститься у формі вуглекислого газу, тому добре розчиняється у воді Зола легко віддає всі поживні елементи рослинам Стимулює сприятливий вплив ґрунтових мікроорганізмів. Ефективна при боротьбі зі шкідниками Нормалізує водний баланс ґрунту Сфера використання. Зола соняшнику застосовується під культури: Капуста Картопля Коренеплоди Огірок Томат Буде корисною і у квітникарстві. Підходить для цілорічного застосування на відкритих ділянках: Навесні вноситься в ґрунт під час перекопування та висадження розсади Восени розкидається на грядках Влітку використовується як стимулятор вегетаційного розвитку На рубежі зими та весни розкидається снігом. Від цього він швидше тане, добре просочує ґрунт і готує його до висадки ранніх культур Зола в рідкому вигляді чудово поєднується з мінеральними добривами. Не рекомендується змішувати її з будь-якими органічними підживленнями.Рекомендації щодо застосування та норм внесення Використовують як розкислювач ґрунтів під перекопування восени для важких ґрунтів (чорнозем) та навесні на піщаних та торф'янистих. Вносять врозкид і місцево в лунки або борозенки, а також використовують різні настої. Витрата золи коливається від 10 до 12 кг на сотку. Ефективно застосовують золу як добриво у складі якого відсутня хлор. Вносять майже під всі культури (с/г, городні, тепличні, чагарники, сади). Найчастіше золу соняшнику вносять безпосередньо в лунки при посіві картоплі, кабачків, гарбуза та в борозенки під огірки, морква, буряк. Підживлення золою - виноград - вносять безпосередньо під кущ із розрахунку підлогу відра, перекопати. Зола постає як калійне добриво; - огірки, морква, кабачки, патисони – 250-300 г під перекопування; - картопля - під оранку ґрунту восени або навесні 3 кг на 10 м2. При посадці - 2-3 столові ложки в лунку, перемішавши з ґрунтом. При першому і другому підгортанні (початок бутонізації) - 1-2 столові ложки під кожен кущ і 100-150 г відповідно. При такому внесенні золи різко збільшується у картоплі вміст крохмалю; - висаджування розсади - дві столові ложки в лунки і як підживлення - 250-300 г на 1 м2 з закладенням в грунт і подальшим поливом; - перець, томат, баклажан - під перекопування вносять 0,75-1 кг на 1 м2, при висадженні розсади - жменя в кожну лунку; - білокачанна, цвітна, броколі, кольрабі, брюссельська капуста - 300-500 г на 1 м2 під перекопування; - цибуля та озимий часник п

Інструкція

Зола соняшнику, 1000 г Мінеральне природне добриво, що складається з залишків органічних речовин, що спалюються. Особливості. Зола соняшника вважається повноцінним добривом, основними складовими якого є: Фосфор (P) Калій (K) Магній (Mg) Кальцій (Ca) Крім них тут налічується близько 30 додаткових корисних речовин. Переваги. Агрономи використовують це добриво не одне десятиліття, оскільки воно має такі незаперечні переваги: Розкислює ґрунт Перешкоджає розвитку кореневої гнилі та патогенних мікроорганізмів Не містить хлору, тому підходить для підживлення нестійких до цього елементу культур Калій, що входить до складу, міститься у формі вуглекислого газу, тому добре розчиняється у воді Зола легко віддає всі поживні елементи рослинам Стимулює сприятливий вплив ґрунтових мікроорганізмів. Ефективна при боротьбі зі шкідниками Нормалізує водний баланс ґрунту Сфера використання. Зола соняшнику застосовується під культури: Капуста Картопля Коренеплоди Огірок Томат Буде корисною і у квітникарстві. Підходить для цілорічного застосування на відкритих ділянках: Навесні вноситься в ґрунт під час перекопування та висадження розсади Восени розкидається на грядках Влітку використовується як стимулятор вегетаційного розвитку На рубежі зими та весни розкидається снігом. Від цього він швидше тане, добре просочує ґрунт і готує його до висадки ранніх культур Зола в рідкому вигляді чудово поєднується з мінеральними добривами. Не рекомендується змішувати її з будь-якими органічними підживленнями.Рекомендації щодо застосування та норм внесення Використовують як розкислювач ґрунтів під перекопування восени для важких ґрунтів (чорнозем) та навесні на піщаних та торф'янистих. Вносять врозкид і місцево в лунки або борозенки, а також використовують різні настої. Витрата золи коливається від 10 до 12 кг на сотку. Ефективно застосовують золу як добриво у складі якого відсутня хлор. Вносять майже під всі культури (с/г, городні, тепличні, чагарники, сади). Найчастіше золу соняшнику вносять безпосередньо в лунки при посіві картоплі, кабачків, гарбуза та в борозенки під огірки, морква, буряк. Підживлення золою - виноград - вносять безпосередньо під кущ із розрахунку підлогу відра, перекопати. Зола постає як калійне добриво; - огірки, морква, кабачки, патисони – 250-300 г під перекопування; - картопля - під оранку ґрунту восени або навесні 3 кг на 10 м2. При посадці - 2-3 столові ложки в лунку, перемішавши з ґрунтом. При першому і другому підгортанні (початок бутонізації) - 1-2 столові ложки під кожен кущ і 100-150 г відповідно. При такому внесенні золи різко збільшується у картоплі вміст крохмалю; - висаджування розсади - дві столові ложки в лунки і як підживлення - 250-300 г на 1 м2 з закладенням в грунт і подальшим поливом; - перець, томат, баклажан - під перекопування вносять 0,75-1 кг на 1 м2, при висадженні розсади - жменя в кожну лунку; - білокачанна, цвітна, броколі, кольрабі, брюссельська капуста - 300-500 г на 1 м2 під перекопування; - цибуля та озимий часник під перекопування - 500 г на 1 м2.Підживлення озимого часнику – навесні 250 г на 1 м2 із закладенням у ґрунт; - горох, квасоля, салат, редис, кріп - під перекопування 250 г на 1 м2; - петрушка, редька, столовий буряк – 250 г на 1 м2 під перекопування; - у промисловому садівництві - 4-15 ц на 1 га; - підживлення лугів, просапних та зернових с/г культур - 300-500 кг на 1 га. Настій золи - заливають водою 250-300 г золи, перемішують і дають настоятися 2-3 дні, після настій використовують як поливання рослин, а також підживлення розсади овочевих культур; - у період цвітіння та плодоношення під перець та баклажан із закладенням у ґрунт – настій золи 0,5 л на 1 м2; - підготовка насіння перед посівом (замочування) - настій настоюють дві доби з розрахунку на 1 л води дві столові ложки золи, перед використанням процідити. Високу ефективність показує у боротьбі з гусеницями, попелицею, борошнистою росою, личинками колорадських жуків та слимаків. Метод обпилювання. Змішати рівними частинами в пропорції 1:1 тютюновий пил із золою соняшника, часто використовують у ролі останнього компонента гашеним вапном. - блішки - обробляють 2-3 рази через кожні 30-45 днів; - проти інших шкідників 2-3 рази – через щотижня; - Слимаки - 20-30 г на кожен 1 м2; - цибульна муха – 10 г суміші на 1 м2 один раз на початку червня, другий – липень – серпень. Запилюють врозкид або використовують консервну банку, попередньо на дні пробивши безліч отворів. Легко потряхуючи над рослинами рівномірно наносять тонким шаром. Має властивість післядії, тривалість такого ефекту на мінеральних ґрунтах 2-2,5 року, а на торф'яних - до 4 років.

Характеристики

Властивості

Відгуки (0)

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
    Погано           Добре